Wc verstopt Haarlem

Net als u het druk heeft, thuis of op het werk, raakt de wc verstopt! U voelt eerst wat paniek, want hoe snel kunt u dit hersteld krijgen? Gelukkig kan het probleem al binnen een dag opgelost worden als u onze gekwalificeerde rioolvakman uit Haarlem belt. Graag leggen we u uit wat u van onze service kunt verwachten.

Wc verstopt? Zo lost de expert het op!

De meeste verstoppingen kunnen met behulp van mechanisch gereedschap worden verwijderd, mits er niets ernstigers aan de hand is. De expert gebruikt dan een verenmachine of een hogedrukreiniger om resten of voorwerpen uit de wc te verwijderen. Maar waardoor is uw wc verstopt geraakt? We noemen een paar mogelijkheden.

 • resten van vet of olie
 • etensresten
 • te veel wc-papier
 • tampons of maandverband
 • vochtige doekjes
 • speelgoed
 • wc-blokjes
Heeft u eerder chemicaliën gebruikt om de verstopping te verwijderen? Dan moet u onze expert hiervan op de hoogte brengen. Het water kan namelijk uit de wc opspatten en op zijn huid of in zijn ogen terechtkomen. Waarschuwt u hem van tevoren, dan kan hij zich hier nog tegen beschermen.

Kosten verstopping wc oplossen

De hoogte van de prijs is afhankelijk van de aard en de ernst van het probleem. Sommige verstoppingen kunnen namelijk veroorzaakt worden door een verschoven of gebroken leiding. In dat geval zullen er ook reparaties verricht moet worden en dat heeft weer gevolgen voor de kosten. Onze expert let bij het berekenen van de prijs daarom op de volgende punten:

 1. Waardoor is de blokkade veroorzaakt?
 2. Hoe hardnekkig is de wc verstopping?
 3. Is er misschien sprake van een defect? Een inspectie kan dit uitwijzen.
 4. Dienen er reparaties te worden uitgevoerd?
 5. Met welke materialen moet de vakman aan de slag gaan?
 6. Hoeveel uren nemen de werkzaamheden in beslag?

Verstopping wc voorkomen

Goed onderhoud is natuurlijk een voorwaarde, maar er zijn ook andere manieren om te voorkomen dat een verstopping in uw wc zich herhaalt. Onze specialisten hebben daarom alvast wat tips voor u:

 1. Duw de spoelknop helemaal in als u doortrekt. De resten spoelen dan beter door.
 2. Gebruik dun toiletpapier. Dik papier kan de wc sneller doen verstoppen.
 3. Gebruik niet teveel papier in één keer.
 4. Plaats een afvalemmertje voor tampons en maandverband.
 5. Vochtige doekjes horen ook in de afvalbak, ook al beweert de verpakking soms anders.
Raakt de wc toch verstopt, ondanks uw goede zorgen? En gebeurt dit regelmatig? Dan moet u zeker onze specialist inschakelen. Er kan dan sprake zijn van een defect in uw riolering. Als u dit niet op tijd laat verhelpen kunt u ook last krijgen van lekkages.

Wc verstopt? Onze vakman treedt snel op!

Wie ons belt voor een wc verstopping, kan rekenen op snelle hulp. Woont of werkt u in Haarlem of omgeving, dan staat er binnen 24 uur een lokale vakman bij u op de stoep. Meer weten over onze dienst of meteen een afspraak maken? Bel ons en wij helpen u graag.

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!